• Kastelen Dordogne
  • Kastelen Neufond

KASTELEN IN DE OMGEVING

Al voordat de Homo Sapiens ontstond, werd de Dordogne al bewoond door Prehistorische mensen, de Cromagnonmens, een soort Neanderthaler. In het mooie museum van Les Eyzies zijn er vele voorbeelden van de bijzondere werktuigen die mensen in dit gebied tussen 50.000 en 10.000 jaar voor Christus gebruikten. Ook hun kunstuitingen zijn in diverse grotten te zien, bijvoorbeeld Font de Gaume en Lascaux. Er zijn nog dorpjes die al sinds de prehistorie bewoond worden vanuit grotten en waar later in de Middeleeuwen verder uitgebouwd werden, bv Roque Gageac.

In de 14e en 15e eeuw werd er in dit gebied een 100 jarige oorlog uitgevochten tussen de Fransen en de Engelsen. Ze beschoten elkaar vanuit hun kastelen aan weerszijden van de Dordogne, bv Castelnaud waar de Fransen en Beynac waar de Engelsen zaten.


KASTELEN

Château de Castelnaud

Omschrijving: Château de Castelnaud is een middeleeuws fort in de gemeente van Castelnaud-la-Chapelle, met uitzicht op de rivier de Dordogne in Périgord, Zuid-Frankrijk. Het werd opgericht om zijn rivaal Château de Beynac te kunnen confronteren. Vooral ook leuk voor kinderen.
Afstand: 10/15 minuten rijden
Adres: 24250 Castelnaud-la-Chapelle, Frankrijk
Website: Bezoek de website


Château Beynac

Omschrijving: Château Beynac ligt nabij de Franse plaats Beynac-et-Cazenacen werd gebouwd in de 12de eeuw door de baronnen van Beynac. Het kasteel bevat mooie (gerestaureerde) kamers en men heeft er een fraai uitzicht over de rivier de Dordogne. Het kasteel diende als locatie voor de film Messenger: The Story of Joan of Arc.
Afstand: 15 minuten rijden
Adres: 24220 Beynac-et-Cazenac, Frankrijk
Website: Bezoek de website


Château Les Milandes

Omschrijving: Château Les Milandes is een kasteel in de Franse gemeente Castelnaud-la-Chapelle. Het kasteel is een beschermd historisch monument sinds 2009. Het kasteel is bekend als de woning van Josephine Baker. Thans is er een aan haar gewijd museum.
Afstand: 10 minuten rijden
Adres: 24250 Castelnaud-La-Chapelle, Frankrijk
Website: Bezoek de website

Château Biron

Omschrijving: Château Biron is een kasteel in de gemeente Biron, in de vallei van de Lède, een zijrivier van de Lot, departement van de Dordogne, regio Aquitanië.
Afstand: 45 minuten rijden
Adres: Bourg, 24540 Biron, Frankrijk
Website: Bezoek de website


Château de Marquissac

Omschrijving: Château de Marquissac is een 17e-eeuws kasteel met indrukwekkende de tuinen (met een doolhof aan buxushagen) gelegen op Vézac, in het departement Dordogne in Frankrijk. Het kasteel werd gebouwd aan het eind van de 17de eeuw door Bertrand Vernet de Marqueyssac, raadgever van Lodewijk XIV, op de kliffen met uitzicht op de vallei van de Dordogne.
Afstand: 15 minuten rijden
Adres: 24220 Vezac, Frankrijk
Website: Bezoek de website


Château de Montfort

Omschrijving: Het kasteel klampt zich vast aan een klif met uitzicht op de Cingle de Montfort (Montfort Meander) aan de rivier de Dordogne. Zijn grandioze uitstraling wekte de afgunst bij diegenen die wilden regeren over de streek Périgord. Hierdoor bestaat de geschiedenis van het kasteel uit een lange reeks van veldslagen en belegeringen. Vlakbij de “Golf de Rochebois”.
Afstand: 15 minuten rijden
Adres: 24200 Vitrac, France
Website: Bezoek de website

HANDIGE TIPS

Altijd een goed idee aan het begin van de vakantie: een bezoekje aan het Bureau de Tourisme aan de hoofdstraat in Saint Cyprien. Ze hebben al hun foldermateriaal in overzichtelijke rekken. Een overdonderend aanbod!

Siorac bij supermarkt St Cyprien bij Credit Agricole Belvès bij Credit Agricole (marktpleintje) LPG tanken…? Langs de weg van St Cyprien naar Beynac.